čtvrtek 21. června 2012

Třešňová hrnková buchta

4 vejce, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky polohrubé mouky, 500 g třešní (či jiné ovoce) + NA DROBENKU: máslo, polohrubou mouku a mletý cukr

Žloutky vymícháme s krystalovým cukrem, za stálého míchání přilijeme olej, potom přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný, hroubou moukou vysypaný plech a zlehka do něj vmáčkneme umyté a okapané ovoce. Povrch posypeme drobenkou z uvedených surovin. Upečeme ve vyhřáté troubě.


PONCOVÁ, Svatava, HORECKÝ, Vladimír. Velká barevná kuchařka: pro mladé rodiny a šikovné hospodyňky. KNIŽNÍ EXPRES OSTRAVA. ISBN 80-7347-006-3

Žádné komentáře:

Okomentovat