úterý 22. ledna 2013

Brožování a pletení

Svrběly mě ruce, tak jsem je musela zaměstnat...


... někteří členové naší rodiny (samé ženské) teď budou slavit narozeniny, tak je třeba něčím doplnit dárkové balíčky. Modrou jsem si ale rezervovala lakonicky pro sebe, už má i své místo na mojí oblíbené kabelce z DM...


... a taky jsem dumala, co bych mohla ještě dát mojí mamce k narozkám. Nechtěla jsem to odbýt nějakou sladkostí či lapačem prachu. 
Nápověda přišla poměrně brzy. Na netu se mi mihl obrázek volánkové šály a já zavzpomínala, jak jsem ji v loni poprvé zkoušela umotat. V galanterii jsem navíc objevila zajímavou přízi. Tak jsem si zrovna zabavila dvě různobarevná klubka (motala jsem jak divá, fakt mě to pořádně chytlo). A tady je výsledek: dvě dvou metrové teplé šály...


... jedna pletena z 10-ti oček a druhá z 15-ti. Z té červeno-černé mi zbylo ještě na nákrčník...


... ruce mě ale svrbí dál. Pletla bych další, ale nevím, koho bych potom ještě mohla zásobit :o)

2 komentáře:

  1. Dobrý den,
    chtěla bych se Vás zeptat o jakou konkrétně se jedná volánkovou přízi v případě těchto šál a zda se pletou stejným způsobem jako jiné volánkové šály např. z volánkové příze Darina? Moc se mi tento typ šály líbí a ráda bych ho zkusila. Předem moc děkuji za odpověď.
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý den, přiznám se, že v oboru pletení nejsem žádný znalec, ale ta příze, co jsem ji použila byla už taková "síťkovaná", nešlo jen o nit, ale už o jakýsi polotovar. Když se optáte v galanterii na volánkovou přízi nebo nějakou přízi na volánkové šály, tak si myslím, že budou vědět, o co jde.

    OdpovědětVymazat