neděle 3. června 2012

Naše kočičí farma

Tak jako každý rok, míváme v květnu a taky v září kočičí nadílku od našich dvou holek - Giga a Míca. Nejinak je tomu tento rok. Holky pěkně srovnali skóre - Míca 10. 5. čtyři koťátka a Giga 18. 5. dorovnala taky čtyřmi přírůstky. Takže máme momentálně doma 10 koček. Míca má tři nádherně mourovaté, po ní, s krásným tmavým tygrováním a jedno tmavě žíhané. Jsou to dvě kočičky a dva kocourci. Giga má světlejší varianty. Jeden světle béžový poklad (tuto barvu májí snad jedině koťátka od ní, nikde jinde jsme podobné neviděli) - jediná kočička a potom samí kluci - rezavobílý Garfield, dále jeden krásně černobílý a jeden černý s šedým bříškem. Ti mladší teprve pomalinku otevírají očička. Zato ti starší už pěkně řádí a taky rostou jako z vody, ale to i ti mladší.
Jen nám holky kočičí zabrali velký domeček ve výběhu pro morčátka, takže jsme museli morčátkům udělat ještě jeden domeček. S menším otvorem, aby je kočky opět nevystěhovaly. Ale navzájem se krásně respektují. Morčátka občas nahlídnou k novým sousedům, ale dovnitř jim nechodí. Tak stejně to mají i kočičky. Když je horko, tak si lehnou před domeček a hlídkují. Máme tu krásnou zvířecí symbiózu.
A pokud by měl někdo zájem, tak zatím je zamluvený jen černobílý kocourek.

 

14 komentářů:

  1. Proboha,kolik jich chcete vyprodukovat?Všechny útulky praskají ve švech a vy tu malete o přírodě?Doufám že sama antikoncepci neberete,aby jste si uvědomila,že bughužel člověk to zpackal a příroda už to není schopna sama regulovat,to už musí člověk napravovat chybu,kterou udělal!
    Vám se zdá uspání jako přírodní řešení?
    Bože do jaké nádoby jsi to dal mozek?
    Jste pro mně DEMAGOG!!!!!
    Miri Kocurová - Kočky Bohumín

    OdpovědětVymazat
  2. souhlasím s paní Kocourovou, to si se úplně zbláznila!! Asi jsi moc zahleďená do sebe a do své "bohulibé činnosti" na to aby si viděla ty hrůzy které se dějou s kočkami! Jen zlomek z nich se má opravdu dobře a ty jen mnnožíš další a další chudáčky!!! Jste nemocná! Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím, proč jste zde uvedly takové komentáře a docela mne to i mrzí. Kdyby jste četly pozorněji, tak byste pochopily, že koťátka jsme chovali nejen pro vlastní potěšení, ale také jsme dělali maximum, aby se dostaly ke svým novým páníčkům. Spoustu z nich známe, píšeme si, dostáváme fotky a to nás těší. A nemyslím si, že bychom patřili k nějakým těm "množičům" co na tom chtějí vydělávat či neúměrně zvyšovat počet toulavých a nemocných zvířátek v ulicích. Vše jsme dělali nezjištně, pro tu radost a to nás na tom nejvíce těšilo. A proto si myslím, že takové útočné komentáře byste měly směřovat úplně někde jinde.
    A co je na tom, že jsme poslední koťátka raději chtěli nechat na vlastní náklady uspat než je někde nezodpovědně odhodit či nějak jim ublížit, jak se nyní stává? Nemyslím si, že by to byla špatná volba (a když by nás při tom bolelo srdce), když jsme věděli, že bychom si je nechat nemohli. Ale dokázali jsme to a jsou u nových majitelů a po tom, kdy se nám do hlavy vkradla tato myšlenka, že jsem raději naše kočičky nechali vykastrovat? Nevidím v tomto nic, proč byste nás měli takhle očerňovat. Ani nevíte, jak nám z toho bylo smutno, že už nikdy od našich holek koťátka neuvidíme. Koťátka, pro které jsme vždy, opakuji vždy, našli nové majitele. Opravdu vás nechápu, jak můžete být takové.

    OdpovědětVymazat
  4. Kolik toulavýk koček by mohlo mít domov,kdyby jste dala kočky vykastrovat hned.Pokud vás koťátka těší,budu ráda,když začnete depozitovat a postaráte se o nějaké vyhozené,kterých je čím dál víc.Včera jsem opětovně přijla 4 podzimní prcky,už jich mám opět skoro 80,no,škoda,kdyby jste zbytečně nemnožila,mohla jste 10 pomoct s novým domovem.
    Miri

    OdpovědětVymazat
  5. Pochybuji, že by zrovna ti lidé, co si od nás brali koťátka, by si je jinak brali od Vás z dalekého Bohumína. Opravdu vás nechápu, kdyby jsme patřili k tém lidem, kterým je jedno, co se s koťaty stane, ale myslím si, že jsme jim všem zajišťovali servis pomáli jako chovným koťátkům.
    A tímto útočným způsobem si určitě přilákáte hodně zájemců. Kdyby jste nebyla taková, tak se přiznám, že by mě to i zajímalo, jak to u vás chodí, co to stojí starostí a peněz mít kočičí útulek... i se sponzoringem by se nějaká ta zkušenost našla. Přehodnoťte pro příště své vyjadřování, ať si zbytečně nezavíráte některé možné zdroje spolupráce. To jest dobrá rada.

    OdpovědětVymazat
  6. Právě,přijďte se podívat kolik a jak zbídačených koček a koťat máme a pak vás každý takový nakrkne!
    Mé vyjadřování je v pořádku,nepoužila jsem ani jeden vulgární výraz a na vyjádření názoru mám právo jako vy.Myslím že více lidí má stejný názor jako já a jsou to právě lidé,kteří s útulky spolupracují!
    Miri.

    OdpovědětVymazat
  7. Schválně,kolik z vašich koťat je vykastrovaných?
    Pokud ne,kolik si myslíte,že vyprodukují dalších koťat?A dalších a dalších a....
    Miri

    OdpovědětVymazat
  8. A že já tady s vámi vůbec ztrácím čas. Máte svůj zarytý názor, že každá kočka se musí vykastrovat a vnucujete ho ostatním. Kdyby to tak bylo, tak tu žádná koťata nemáme a to na venkově by mohl být problém. Myši by si mohly klidně uspořádat bál. Ať si kočky vykastruje ten, kdo ví, že s koťaty se dále nechce zabívat a že na to nestačí. Zájemci od nás byli solidní lidé, někdo kastroval, někdo ne. Je to jen na nich, jak se rozhodnou a taky za to nesou zodpovědnost (byť třeba jen na úrovni vnitřního hlasu). Ve městě je to jiné, to chápu, není to přirozené prostředí pro kočky. Tam nechť si je kastrují.
    A stejnou myšlenku s produkcí potomků můžeme vidět u psů. To byste určitě taky chtěla nejraději, aby se všichni vykastrovali, že? A nebyla by potom škoda toho, že dál by se nešířila třeba dobrá povaha, zdraví a předpoklady k určitým dovednostem? A co člověk, taky vykastrovat? Nepřeháníte to? Žijte si ve svém světě, kde vidíte jen člověka jako "množiče koček" a "násilníka" a nenavážejte se do lidí, kteří se o zvířata starají s láskou a dělají pro to vše, co je v jejich silách, ano! Já si stojím za tím, že naše koťátka jsou v dobrých rukou a novým majitelům dělají radost, což nám ze zpětné vazby dávají hodně často vědět a přitom ani nemusí.

    OdpovědětVymazat
  9. V době přemnožení jak psů tak koček a jejich umírání hladem a nemocemi,jste pro mne DEMAGOG,je mi líto :-(
    Miri

    OdpovědětVymazat
  10. Zvu vás,přijďte se podívat s jakou "láskou" lidé o kočky pečují,obzvlášť na vesnici.
    Miri

    OdpovědětVymazat
  11. Poslední případy:
    Rozárka s Polárkou,vyhozená kočka s dvěmi koťaty do polí za Novou Ves,jedno umrzlo,matku s kotětem jsme vypiplali – ani kočka z vesnice nepřežije v lese,obzvlášť s dvěma malými koťaty.
    Poslední 4 podzimní koťata,vyhozena na autobusovém stanovišti v Bohumíně – evidentně bytová,vymazlená,tak 2 měsíce stará.Nebýt servírky z hospody,umrzla by tam.
    Honzík,při prvních zdravotních potížích podvodem umístěný v depozitu – Pudlov,taky vesnice.
    Tři koťata vyhozená za Vrbicí,jedno zemřelo,dvě jsme vypiplali – taky vesnice.
    A mohla bych pokračovat,dělám to už 5 let!
    Zřejmě ponechána dětem na mazlení a jak odešly do školy,tak co s nimi,že?
    Každý depozitář by vám za váš názor nejradši-ale to už je jedno!
    Tolik bídy co vidíme v kočíčích očích-je nekonečná!
    Jste mladá a naivní,doufám,že prohlédnete :-(
    Miri

    OdpovědětVymazat
  12. Uznávám, že vzhledem k vaší profesi asi vidíte vše černě. Což je škoda. Protože konkrétně u nás byste viděla, jak může taková domácí zoo skvěle fungovat a že tady toho máme. Myslím si, že naši mazlíci se mají skvěle a dávají nám to i patřičně najevo. A nás to baví. Tak mi je líto, když přijde nějaká taková osoba jako vy a začne nás očerňovat, že jsme už dávno měli naše kočky vykastrovat. Všechna naše koťátka jsme měli rádi. I za to, že jsme mohli poznat další podobně smýšlející lidi jako jsme my. A oni si od nás odnesli nového a hlavně plnohodnotného člena rodiny. A ta radost za to stála.
    A že až nyní nastala doba, kdy budeme mít dalšího člena rodiny, který bude potřebovat intenzivnější péči, tak jsme se rozhodli vykastrovat holky až teď. Tak co vám furt vadí?

    OdpovědětVymazat
  13. Teď mi ale napiště, o co vám jde? To se mám jako začít proklínat za ta všechna koťátka, co jsme poslali do světa. To je ono, že? Ale to neudělám. Nelituju ani chviličky, kterou jsme strávili s koťátky a neudělala bych to jinak, kdyby byla možnost to vrátit zpět.
    Věřím, že vaše práce je záslužná. Že jste opravdu poslední záchrana pro tyto krásné a často i týrané tvory. Tak ji dělejte s láskou, jakou se tomu věnujete doposud a neryjte do lidí jako jsem já. Najděte si jiný cíl. Nebo raději a to bude úplně nejlepší věnujte tento čas kočkám.

    OdpovědětVymazat
  14. Ali, nic si z toho nedělej. Když se paní prezentuje jako totální kráva, tak se paní prezentuje jako totální kráva a je to jen její věc. Já bych tu diskusi smazal. Nechat se bezdůvodně napadat na vlastním blogu nějakou hokynářkou někde z vidlákova, no vždyť Ti to za to nestojí.

    MV

    OdpovědětVymazat