čtvrtek 1. března 2012

Týden devátý

Recept pro tento týden byl vybrán už delší dobu, jen to chtělo čas. Jedná se totiž o nejoblíbenější buchtu mého muže, kterou mu peče maminka. Jedná se o docela jednoduchý recept, to ano, ale trošku jsem měla "nahlodávající" obavy, zda výsledné dílo bude "jako od maminky". To byl ten hlavní důvod, proč jsem s tím tak dlouho otálela. A nebylo třeba :o)

Týden devátý: ANANASOVÁ BUCHTA

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek krystalového cukru (i méně), 1 hrnek mletých ořechů, 2 vejce, 2 lžičky jedlé sody, 1 plechovka ananasu (nakrájet na menší kousky a přidat i se šťávou)

KRÉM: 1/2 másla, 1 pomazánkové máslo, 1 hrnek mletého cukru (i méně), 1 vanilkový cukr, 1 vanilkový pudink => UŠLEHAT

Nejdříve ušleháme vajíčka s cukrem a poté přidáme další suroviny. Pečeme na pečícím papíře. Na vychladlou buchtu natřeme krém (v tomto krému se podle receptu tchýně pudink nevaří, ale ve výsledku se mi zdálo, že šel cítit prášek, takže možná pro příště bych buď přímo uvařila a nechala vychladit pudink a nebo bych použila pudink bez vaření) a vrch posypeme nasekanými oříšky, nebo nastrouhanou čokoládou či kakaem.

 
To nejdůležitější: ochutnávka proběhla včera večer. První dojmy byly, že "...máš to nějaké moc vysoké, a čím je to posypané, to nevypadá jako ta buchta co dělá mamka...". Ale po prvním ochutnáním rychle změnil názor a se slovy "Áno, to je ta buchta, co dělá mamka!" jsem byla už jen a jen spokojená ženská. Zbožňuju svého muže.

Žádné komentáře:

Okomentovat